Megszavazta a magyar Országgyűlés: Orbán Viktor fizetése majdnem a duplájára nő

2022. június 14. – 13:30

frissítve

Megszavazta a magyar Országgyűlés: Orbán Viktor fizetése majdnem a duplájára nő
Orbán Viktor a választások estéjén, április 3-án – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar országgyűlés hétfőn sürgőséggel megvitatta, kedden pedig 133 igennel, 51 nemmel megszavazta azt a 61 oldalas salátatörvényt, amivel „összehangolt védelmi tevékenység” bevezetése mellett Orbán Viktor fizetését is megemelték – írja a Telex.

Az „egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címet viselő törvényjavaslat szerint a magyar miniszterelnök ezután bruttó 3,5 millió forintot (43 461 lej) fog keresni. Egyébként az Országgyűlés elnöke, Kövér László is ennyit keres.

Orbán Viktor eddig havi bruttó 1,5 millió forintot (18 626 lej) kapott miniszterelnöki megbízatása után, és havi bruttó 1,3 millió forintra (16 142 lej) volt jogosult képviselői alapfizetés jogcímén. Eddigi összesen 2,8 milliós (34 769 lej) jövedelme így most 4,8 millióra (59 604 lej) emelkedik.

A miniszterelnök egyébként a kormány egyik legrosszabbul kereső tagja volt eddig, mivel a miniszterek többsége kétmillió körül keres, ráadásul a vagyonnyilatkozata szerint semmi megtakarítása sincs.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!