Meghalt egy brit katona, aki az ukránok oldalán harcolt Szeverodonyecknél

2022. június 12. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőttek egy brit katonát Ukrajnában, írja a Sky News. A korábban a brit hadseregben szolgáló Jordan Gatley az ukránok oldalán harcolt Szeverodonyecknél, azonban a hétvégén halálos lövés érte, közölte Gatley családja Facebookon.

„Az egységében azt mondták róla, hogy mindenki szerette, akárcsak mi. Hatalmas változást hozott sok ember életébe nemcsak a katonai szolgálata, de az ukrán erők kiképzése során is”

– írta Jordan Gatley édesapja. A katona márciusban hagyta ott a brit hadsereget, és nem sokkal később Ukrajnába repült, hogy segítse az orosz erők visszaverését és az ukrán katonák kiképzését. „Jordan gyakran mondta nekem, hogy a kiküldetéseik veszélyesek, de szükségesek is. Szerette a munkáját, és nagyon büszkék vagyunk rá. Valóban egy hős volt, és örökre a szívünkben marad” – írta a bejegyzésben Dean Gatley. A hírt a brit külügyminisztérium is megerősítette.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!