Big Mac és McFlurry nélkül nyitott meg az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska

2022. június 12. – 13:09

frissítve

Big Mac és McFlurry nélkül nyitott meg az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska
A McDonald's helyén megnyitott Vkuszno – i tocska Moszkvában – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitottak a McDonald's-okat helyettesíteni hivatott hamburgerezők Oroszországban. Az új étteremlánc logóját már pénteken bemutatták, azonban a márkanevet csak vasárnap, az első 15 étterem megnyitásakor fedték fel.

Vkuszno – i tocska, ami magyarul annyit tesz, hogy: „Finom és pont ”.

Természetesen mindenkit az izgat legjobban, hogy milyen lesz a kínálat az orosz Meki-pótlékban. Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója annyit már elárult, hogy biztosan nem lesz Big Mac és McFlurry a Vkuszno – i tocskában, mert ezeket a termékeket a fogyasztó a McDonald's márkához köti.

Megígérte azonban, hogy a cég a közeljövőben „méltó” módon fogja helyettesíteni ezeket a termékeket. Azt is mondta, hogy szeretnék megőrizni a mekis hangulatot, viszont eltávolítanak mindent, ami a McDonald's-ra utal.

Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina
Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina

A Vkuszno – i tocska elindulása is azt bizonyítja, hogy álhír volt, miszerint titokban újranyitott a Meki Oroszországban. Hétfőn további 50 Vkuszno – i tocska nyit ki, ahol korábban Meki volt, a jövőben pedig hetente 50-100 új étterem megnyitását tervezik. A McDonald's oroszországi éttermeit egy Alexander Govor nevű üzletember vette meg, aki korábban a cég partnere volt. Govor korábban 25 szibériai franchise-éttermet vezetett.

Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov
Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov

Az első orosz McDonald's 1990-ban nyitott, a moszkvai Puskin téren, ahol mostantól egy Vkuszno – i tocska működik majd. A megnyitó időpontja is szimbolikus, vasárnap ünneplik az ország függetlenségét, az Oroszország Napot. A McDonald's-nak több mint 850 étterme volt Oroszországban, a cég május közepén jelentette be, hogy az Ukrajna elleni háború miatt 32 év után kivonul az országból, és eladja összes érdekeltségét. Oroszországban 62 ezer embert foglalkoztat a cég, amely 1,2-1,4 milliárd dolláros veszteséggel számolt a kivonulás miatt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!