Életét vesztette a legnagyobb orosz közösségi oldal két topmenedzsere a sarkkör közelében tett kalandtúrájukon

2022. június 7. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életét vesztette az „orosz Facebooknak” is nevezett VK orosz közösségi szolgáltató két topmenedzsere egy, a Nyenyec Autonóm Körzetben elszenvedett balesetben

– idézte az MTI a vállalat sajtószolgálatának keddi közleményét.

A vakációzó Vlagyimir Gabrieljant, a VK (korábban: VKontaktye) első vezérigazgató-helyettesét és Szergej Merzljakov beszerzési igazgatót szállító terepjáró felborult a Bugrjanyica folyón történt átkelés közben, a Fehér-tenger partvonalánál. A járművet a sodrás a tenger felé sodorta.

A folyón átkelést a kalandturisták két terepjáróval kísérelték meg, a balesetet Gabrieljan felesége, Aljona túlélte. A két túlélő a folyó mentén mintegy 25 kilométer gyalogolva, egy rénszarvaspásztor-faluban talált segítséget.

Egy orosz média által megszólaltatott szakértő szerint a szerencsétlenül járt menedzserek által bérelt Sherp típusú, a nyári tundra extrém kihívásaira fejlesztett kétéltű terepjáró „a magas súlypontja miatt a gyors sodrásban felborulhat”, és nem alkalmas a meredek partokon közlekedésre.

Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!