Szeveredonyeck mellett több másik város környékét is rakétákkal, légicsapásokkal támadták az oroszok

2022. június 4. – 22:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerhij Hajdaj, a Luhanszki terület ukrán katonai közigazgatási vezetője azt mondta, hogy az oroszok minden erejükkel, minden tartalék bevetésével azon vannak, hogy elfoglalják a kelet-ukrajnai Szeverodonyecket, ahol az ukrán erők sikeresen ellentámadtak.

Az ukrán fegyveres erők helyzetjelentése szerint a Szeverodonyeckért folyó heves harcok mellett az oroszok több helyen lőtték Donyeck megye ukránok által ellenőrzött részeit, és légicsapásokat hajtottak végre Szoledar és Szlovjanszk városok ellen.

Orosz támadásban megrongálódott lakóépület a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban 2022. május 31-én – Fotó: Virginie Nguyen Hoang / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Orosz támadásban megrongálódott lakóépület a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban 2022. május 31-én – Fotó: Virginie Nguyen Hoang / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az ukrán fegyveres erők szóvivője, Olekszandr Stupun azt mondta, hogy az oroszok rakétákkal lőtték Bahmut, Kramatorszk, Kosztyantinyivka és Liszicsanszk környékét. Stupun arról is beszélt, hogy az orosz Szu-25-ösök számos helyen légicsapásokat hajtottak végre a keleti frontvonal mentén.

Az északi Szumi és Csernyihiv régiókban is támadtak tüzérséggel az oroszok, ahogy Harkiv közelében is lőtték az ukrán állásokat. Az ország középső, déli részén Zaporizzsja régióban egy légicsapásról és rakéta-meghajtású gránátokkal végrehajtott támadásokról számolt be az ukrán hadsereg. (BBC, CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!