Négy harcolni érkező külföldi önkéntes haláláról számoltak be az ukránok

2022. június 4. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna melletti harcokhoz az országba érkező külföldi önkénteseket tömörítő Nemzetközi Légió Ukrajna Védelméért bejelentette egy német, egy holland, egy ausztrál és egy francia önkéntes halálát. Mind az orosz erők ellen harcoltak, de azt nem közölték, pontosan hol és hogyan haltak meg.

Az AFP ugyanakkor úgy tudja, hogy a holland férfit május 21-én temették el Harkivnál, és néhány nappal korábban halt meg tüzérségi támadásban. Azt az ausztrál külügyminisztérium is megerősítette, hogy meghalt májusban egy ausztrál állampolgár Ukrajnában. Pénteken pedig Franciaország erősítette meg a francia önkéntes harcos halálát, a hírek szerint ő is tüzérségi támadásban vesztette életét Harkiv közelében.

Külföldi önkéntes érkezett harcolni Ukrajnában Lengyelország felől 2022. március 5-én – Fotó: ABDULHAMID HOÅŸBAÅŸ / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP
Külföldi önkéntes érkezett harcolni Ukrajnában Lengyelország felől 2022. március 5-én – Fotó: ABDULHAMID HOÅŸBAÅŸ / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP

Az orosz védelmi minisztérium csütörtökön azt állította, hogy „több száz külföldi zsoldossal végzett Ukrajnában”, és nagyjából 3500-an harcolhatnak még az ukránok oldalán. (Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!