Lavrov szerint a nyugati szankciók ellenére jelentősen nőnek majd az energiaexportból származó bevételeik

2022. június 4. – 23:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy a nyugati szankcióknak nem lesz hatásuk az orosz olajexportra, és szerinte nőni is fognak 2022-ben az orosz energiaexportból származó bevételeik. Lavrov a TASZSZ beszámolója szerint egy boszniai tévécsatornának azt mondta, hogy a nyugati lépések miatt kialakult árszinttel nem volt kiesés a költségvetésükből, „éppen ellenkezőleg, idén jelentősen növelni fogjuk az energiaforrásaink exportjából származó profitot”.

Szergej Lavrov Rijádban 2022. június 1-jén – Fotó: Handout / Russian Foreign Ministry / AFP
Szergej Lavrov Rijádban 2022. június 1-jén – Fotó: Handout / Russian Foreign Ministry / AFP

Arról itt írtunk részletesebben, hogy az EU hatodik csomagja az olajembargó felvizezése ellenére is az eddigi legkeményebb szankciós lépés Oroszországgal szemben. Az kérdéses, hogy Oroszország pénzügyi helyzetére milyen hatással lesz az uniós embargó: bár drágábban és nehezebben, de az olajat a világ más részeire is tudják exportálni, azonban az orosz kereskedelmi adatok alapján a szankciók komoly és hosszú távú károkat okoznak az orosz gazdaságnak, amit az ázsiai olajexport sem tud ellensúlyozni. (Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!