Putyinnal tárgyalt az Afrikai Unió elnöke, az Oroszország elleni szankciók volt a téma

2022. június 3. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

A orosz gabona- és műtrágyaszállításokra vonatkozó szankciók feloldását szorgalmazta Macky Sall szenegáli államfő, az Afrikai Unió elnöke, aki pénteken Szocsiban találkozott Vlagyimir Putyinnal. „Az Oroszország elleni szankciók rontották az afrikai országok gabona- és műtrágya-ellátását. Nincs hozzáférésünk. Ez pedig következményekkel jár a kontinens élelmiszer-ellátásának biztonságára nézve”.

A szenegáli elnök azt is megjegyezte, hogy „a nagy nyomás ellenére számos afrikai ország nem ítélte el Oroszország Ukrajnával kapcsolatos álláspontját”, és számos ázsiai, latin-amerikai és közel-keleti ország hasonlóan látja a jelenlegi helyzetet. Arra kérte az orosz elnököt, hogy „vegye tudomásul”, hogy az afrikai országok az ukrajnai konfliktus „áldozatai”, amelyek most globális élelmiszerválságtól tartanak. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy brutális élelmiszerválságot hoz az orosz–ukrán háború.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!