Megsebesült a Reuters két újságírója, a sofőrjüket lelőtték

2022. június 3. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült a Reuters két újságírója, amikor autójukat tűz alá vették Kelet-Ukrajnában, útban Szeverodonyeck felé. A hírügynökség közleménye szerint az újságírók kisebb sérülésekkel megúszták az incidenst, az autó sofőrje viszont életét vesztette.

Az újságírók egy olyan kocsiban utaztak, amit az oroszok által támogatott szeparatisták biztosítottak számukra, és a sofőrt is ők jelölték ki számukra.

Egy francia újságírónak nem volt olyan szerencséje, mint a Reuters két munkatársának: Frederic Leclerc-Imhoff civilek evakuálásáról készített anyagot Szeverodonyecknél, amikor hétfőn egy repesz eltalálta. Az újságíró belehalt a sérülésbe.

Nem ő volt az első újságíró, aki munkavégzés közben vesztette életét Ukrajnában. Brent Renaud amerikai díjnyertes dokumentumfilmes-újságírót március közepén lőtték le Irpinyben.

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!