Orosz katonai bloggerek is fájdalmas ukrán ellentámadásoktól tartanak

2022. június 2. – 11:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Institue for the Study of War nevű hadászati elemzőcsoport az alábbi hadmozdulatokat rögzítette az elmúlt napból.

  • Herszonban infrastrukturális elemekért zajlanak ütközetek. Az oroszok egy fontos földi kommunikációs vonalat próbálnak meg biztosítani, miközben az ukrán erők ellentámadások sorozatát vezetik. Az ukránok az Inhulec folyó keleti partján lévő településeket próbálják meg visszavenni, és egy az orosz erőket támogató autópályát akarnak ellenőrzésük alá vonni. Az oroszok válaszul hidakat romboltak le.
  • Orosz katonai bloggerek is aggódva figyelik az ukrán ellentámadásokat. Az oroszbarát Dmitrijev Telegram-csatorna például azt írta, hogy július-augusztusra az ukrán erők Herszon, Harkiv és Zaporizzsja területén fájdalmas csapásokat mérhetnek az oroszokra. Az orosz katonai vezetést többen is bírálták, hogy a Donbasz offenzívája miatt más területeket elhanyagolnak.
  • Az ukrán hírszerzés június 1-jén bejelentette, hogy elindítja a Luhanszki partizán-projektet, hogy a terület ellenőrzésén munkálkodó oroszok dolgát megnehezítse. A szakadár népköztársaságba Oroszország egy speciális egységet küld majd, hogy az elejét vegyék a partizánakcióknak.
  • Több példa is arra utal, hogy az oroszok az általuk elfoglalni próbált területeken nem feltétlenül akarják megőrizni a gazdaság életképességét. Május 31-én például csapást mértek a szeverodonyecki műtrágyagyártó üzemre is, míg korábban a mariupoli Azovsztal acélgyárat lőtték szét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!