Hat betű, amitől elolvadt az ukrán védelmi miniszter

2022. június 2. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter nyilvánosan köszönetet mondott Joe Biden amerikak elnöknek, amiért az Egyesült Államok a HIMARS rakétarendszerből is szállít majd Ukrajnának, hogy fokozzák védelmi képességüket az oroszok ellen.

„Örömmel láttam az Ukrajnának küldött 11. katonai segélycsomagban azt a hat betűt, amelyikre az egész ország várt: HIMARS. Az együttműködésünk erősebb, mint valaha. Köszönöm” – írta Twitterén Reznyikov.

Biden szerdán jelentette be hivatalosan, hogy az ukránoknak a HIMARS-ból is szállítanak. Ezzel a rakétarendszerrel az ukránok távolabbra, körülbelül 70 kilométerre is pontosan tudnak lőni. Eddig ilyen eszköz nem állt rendelkezésükre.

Az oroszok szerint ez a fegyvertípus a háború eszkalálódásához vezet, de az amerikaik azt állítják, az ukránok a HIMARS-szal nem fognak oroszországi célpontokat támadni, csak védekezésre használják majd.


Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!