Az Egyesült Államok tárolókonténereket küldene Ukrajnába, hogy megmentsék a gabonát

2022. június 2. – 13:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Biden-kormányzat azon dolgozik, hogy ideiglenes tárolókonténereket juttasson el Ukrajnába, hogy betárazzák majd elszállítsák addig az ukrán gabonát, amíg tart az orosz tengeri blokád, mondták a CNN-nek amerikai kormányzati tisztviselők.

Oroszország és Ukrajna is a legtöbb gabonát exportáló országok között van, és ha a kikötőkben marad a gabona, globális élelmiszerválság is kibontakozhat. Ennek akarják elejét venni az amerikaiak is. Amíg az ukrán kikötők blokád alatt vannak, csak szárazföldön lehet megoldani a körülbelül 20 millió tonna gabona szállítását. Ez egyelőre nem túl könnyen kivitelezhető logisztikai feladatnak látszik, így szükség van az átmeneti tárolásra. Ha pedig mégis megindul a közúti vagy vasúti szállítás, a konténerekbe vagy zsákokba pakolt gabonát már jóval egyszerűbb felrakodni is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!