Orosz reakció az uniós olajembargóra: Találunk más vevőt

2022. május 31. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjjel hosszas huzavona után megszületett a megállapodás az orosz olaj embargóját is magában foglaló hatodik uniós szankciós csomagról Oroszország ellen. A döntést a maga módján Orbán Viktor miniszterelnök is üdvözölte (mert teljesültek a magyar feltételek), és Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök is örömét fejezte ki (mert egyáltalán megszületett a döntés).

Ez utóbbira reagált a Twitteren Mihail Uljanov, aki a bécsi székhelyű nemzetközi szervezetekben képviseli Oroszországot: „Ahogy [Von der Leyen] tegnap helyesen mondta, Oroszország találni fog más importőröket. Figyelemre méltó, hogy most ellentmond saját tegnapi kijelentésének. A gondolkodásmód nagyon gyors változása azt jelzi, hogy az EU nincs jó állapotban” – írta.

Nem teljesen világos, hogy Uljanov pontosan milyen ellentmondásra gondolt, hiszen a bejegyzésben, amelyre reagált, Von der Leyen mindössze annyit állított, hogy az embargó „az év végéig gyakorlatilag mintegy 90 százalékkal fogja csökkenteni az Oroszországból az EU-ba irányuló olajimportot”.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!