Autóbomba robbant az orosz kézen lévő Melitopolban, feltehetően partizánakció történt

2022. május 30. – 22:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Autóba telepített bomba robbant az orosz kézen lévő dél-ukrajnai Melitopol központjában, írja a Sky News. Korábban beszámoltunk arról, hogy Oroszország szerint „ukrán szabotőrök” voltak az elkövetők, de nem szolgáltattak semmilyen bizonyítékot ennek alátámasztására. Úgy tudni, három ember sérült meg a robbanás miatt.

A robbanásról beszámolt Melitopol ukrán fennhatóságú területre kimenekített polgármestere, Ivan Fedorov is, hozzátéve, hogy az eset az oroszok által kinevezett helyi vezetés egyik épületének közelében történt.

Fedorov szerint lehetséges, hogy a robbantást helyi ellenállók követték el, hiszen a lakosság jó része nem ért egyet az orosz megszállással.

A hétfőn felrobbant autó Melitopolban – Fotó: Sputnik / via AFP
A hétfőn felrobbant autó Melitopolban – Fotó: Sputnik / via AFP

Korábban Rácz András Oroszország-szakértő is beszélt a Telexnek arról, hogy az utcai tüntetéseket egyre inkább erőszakos partizánakciók váltják fel a megszállt dél- és kelet-ukrajnai területeken: „Robbantottak már fel kollaboráns polgármestert, és lőttek agyon oroszbarát blogger-influenszert is. Mindezek mellett egyre több a támadás az orosz katonai szállítmányok és a vasúti infrastruktúra ellen” – mondta Rácz. A szakértővel készült helyzetelemzésünket az ukrajnai háború aktuális állásáról itt olvashatja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!