Putyinnal telefonált Erdoğan, a török elnök szerint mihamarabb békét kell kötni

2022. május 30. – 18:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Törökország kész szerepet vállalni egy „megfigyelői mechanizmusban” Oroszország, Ukrajna és az ENSZ között – mondta a török elnök az orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során, írja a Guardian.

Recep Tayyip Erdoğan arról beszélt Vlagyimir Putyinnal, hogy lépéseket kell tenni a „bizalomépítés” jegyében, és a lehető leghamarabb meg kell teremteni a békét Oroszország és Ukrajna között.

Bár a múlt héten egy magas rangú török tisztviselő arról beszélt a Reutersnek, hogy Törökország a Boszporuszon keresztül nyitna folyosót az ukrán gabonaszállítmányoknak, a hírügynökség szerint a két elnök hétfői megbeszélésén nem kerültek szóba élelmezési kérdések.

Frissítés 18:09-kor: A Kreml is beszámolt a két elnök megbeszéléséről, eszerint Putyin jelezte Erdoğannak: Oroszország kész megkönnyíteni az ukrán gabona exportját.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!