Közzétették az orosz támadásban meghalt újságíró képét és nevét, gyászol a francia elnök is

2022. május 30. – 20:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emmanuel Macron francia elnök is megemlékezett az Ukrajnában meghalt újságíróról, Frédéric Leclerc-Imhoffról:

„Ukrajnába utazott, hogy megmutassa a háború valóságát. Halálos találat érte egy humanitárius buszjáraton, amin civilekkel együtt menekült az oroszok bombái elől”

– írta Twitteren a francia államfő. „Osztozom a család, a rokonok és a kollégák gyászában Frédéric Leclerc-Imhoff halála miatt, és részvétemet szeretném nekik kifejezni. Akik pedig a nehézségek ellenére továbbra is tájékoztatnak bennünket a harctérről, azokat biztosítani szeretném arról, hogy Franciaországtól minden támogatást feltétlenül megkapnak.”

Leclerc-Imhoff munkahelye, a BFM TV hírtelevízió egy fényképet is megosztott a Szeverodonyeck közelében meghalt újságíróról:

Frédéric Leclerd-Imhoff portréja – Fotó: BFM TV / via Reuters
Frédéric Leclerd-Imhoff portréja – Fotó: BFM TV / via Reuters

Ahogy arról beszámoltunk, egy civileket szállító járművet támadtak meg az oroszok: a gránátjaik repeszei áthatoltak a menekülők buszának páncélzatán, az evakuálásról beszámoló francia újságíró, Frédéric Leclerc-Imhoff pedig halálos nyaki sebet kapott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!