A francia szélsőjobb vezetőjével, Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban

2022. május 27. – 19:41

frissítve

A francia szélsőjobb vezetőjével, Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban
Marine Le Pen és Orbán Viktor – Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTVA

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak példátlan emelkedéséről, Brüsszel szankciós politikájáról, valamint a migrációs válság fokozódásáról.

Orbán Viktor és Marine Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani – mondták.

„Sem a brüsszeli bürokraták, sem a baloldal” nem képes megvédeni az európaiakat és családjaikat – teszi hozzá a dokumentum, megjegyezve, hogy Orbán Viktor ugyanezen az alkalmon tájékoztatta a francia politikust a magyar kormány által a héten bemutatott, a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek és a közüzemi számlák felső határának védelmét célzó intézkedésekről az „elhúzódó háború” közepette.


Orbán Viktor tájékoztatta a Nemzeti Tömörülés elnökét a héten bemutatott magyar kormányzati intézkedésekről is. Marine Le Pen elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit különadó rendszeréről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!