A francia szélsőjobb vezetőjével, Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban

2022. május 27. – 19:41

frissítve

A francia szélsőjobb vezetőjével, Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban
Marine Le Pen és Orbán Viktor – Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTVA

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak példátlan emelkedéséről, Brüsszel szankciós politikájáról, valamint a migrációs válság fokozódásáról.

Orbán Viktor és Marine Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani – mondták.

„Sem a brüsszeli bürokraták, sem a baloldal” nem képes megvédeni az európaiakat és családjaikat – teszi hozzá a dokumentum, megjegyezve, hogy Orbán Viktor ugyanezen az alkalmon tájékoztatta a francia politikust a magyar kormány által a héten bemutatott, a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek és a közüzemi számlák felső határának védelmét célzó intézkedésekről az „elhúzódó háború” közepette.


Orbán Viktor tájékoztatta a Nemzeti Tömörülés elnökét a héten bemutatott magyar kormányzati intézkedésekről is. Marine Le Pen elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit különadó rendszeréről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!