Luhanszk kormányzója: Szeverodonyecket el akarják törölni a föld színéről

2022. május 25. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik az orosz csapatok előrenyomulása Kelet-Ukrajnában, ahol kulcsfontosságú városokat, elsősorban Szeverodonyecket támadják – jelentette az AFP.

Szerhij Haidai, a keleti Luhanszk régió kormányzója szerint Szeverodonyeckre légicsapásokat mérnek és rakétákat, tüzérségi és aknavetőket is bevetnek a város ellen az oroszok. „A helyzet nagyon nehéz, és sajnos csak rosszabbodik” – mondta Haidai, aki a Telegramban közzétett videójában „minden irányban zajló teljes körű offenzívának” nevezte a helyzetet.

„Az orosz hadsereg úgy döntött, hogy teljesen elpusztítja Szeverodonyecket. Egyszerűen eltörlik Szeverodonyecket a föld színéről”

– mondta a kormányzó. Szerinte több ezer katonát küldtek Luganszk régió elfoglalására, Szeverodonyecket pedig olyan intenzíven bombázzák, hogy az ottrekdet 15 ezer civil is képtelen elhagyni a várost.

(via Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!