Ukrajna szerint az ukrán hadsereg nem kezdett el visszavonulni a Donyec-medencében

2022. május 25. – 22:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg továbbra is „dinamikus manővereket” hajt végre a keleti fronton, jelentette ki Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium szóvivője szerdán, írja az MTI.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint a szóvivőt arról kérdezték: elmondható-e, hogy az oroszok haladnak előre, miközben az ukrán hadsereg visszavonul az ország keleti részében.

„Bizonyos területeken az orosz csapatok átmeneti taktikai sikereket értek el, és ez nem titok. De az a tény, hogy ezt teljesen téves úgy értelmezni, hogy az ukrán erők visszavonulnának”

– mondta a szóvivő. Egyes területeken az ukrán egységek mozgó védekezést hajtanak végre, vagyis ahol lehet, pozíciót váltanak, kedvező körülmények esetén pedig ellentámadást hajtanak végre, tette hozzá. A szóvivő szerint az orosz hadsereg légi erejét is fokozta.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja a Telegramon ismételten leszögezte, hogy Ukrajna nem adja fel területeit, állampolgárait, illetve szuverenitását. Hangsúlyozta: most fontos, hogy Ukrajna minden irányban tovább harcoljon. „Oroszország hatalmas forrásokat költ arra, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy az oroszoknak joguk van megölni az ukránokat, és ne kapjanak büntetést érte” – mondta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!