Amerika leállította az orosz adósság visszafizetések befogadását

2022. május 25. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lejárt az amerikai pénzügyminisztérium általános engedélye, amely a szankciók ellenére lehetővé tette Oroszország külföldi adósságainak visszafizetését. A minisztérium ezután bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a márciusban kiadott dokumentum érvényességi idejét – írja az MTI.

Az orosz állami hírügynökség, azaz a TASZSZ azt jegyezte meg a hír kapcsán, hogy az orosz államkötvények amerikai tulajdonosai ennek az általános engedélynek köszönhetően az elmúlt hónapokban megkapták az aktuális kifizetéseket az orosz értékpapírok után. A dokumentum megújításának elvetése pedig azt jelenti, hogy az Egyesült Államok inkább a nemteljesítés bejelentésére kényszeríti Oroszországot, mintsem hagyná, hogy az ország kiürítse kincstárát az amerikai befektetők javára.

Az orosz pénzügyminisztérium adatai szerint április 1-jén Oroszország külső államadóssága 57,143 milliárd dollár volt, amiből 37,26 milliárd dollár a kötvényhitel. Oroszországnak 15, 2022 és 2047 közötti lejáratú kötvénykölcsöne van.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!