Továbbra is brutális harcok Donbaszban, összevissza ágyúzzák Szeverodonyecket az oroszok

2022. május 24. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Donbaszra fókuszálja az erőket Oroszország, azon belül is Szeverodonyecknek van most stratégiai fontossága, mert ha azt elfoglalják, akkor majdnem egész Luhanszkot kontrollálják majd.

A helyi kormányzó, Szerhij Hajdaj szerint az oroszok 25 tüzérosztállyal lövik a várost, „összevissza, szakadatlanul” ágyúzzák a központot, miközben csaták dúlnak a közeli falvakban is, mondta. Állítása szerint hétfőn négy civil halt meg egy toronyházban az ágyúzásokban, és nagyon nehéz kimenekíteni embereket a harcokból.

Lerombolt épület Szeverodonyeckben – Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP or licensors
Lerombolt épület Szeverodonyeckben – Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP or licensors

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint a Donbaszi orosz támadás a II. Világháború óta a legnagyobb támadás európai földön. „A donbaszi orosz offenzíva egy kegyetlen csata”, fogalmazott a Twitteren. A szövetségéseket fegyverek küldésére kérte, hozzátéve, nem tudni, hogy megvan-e most Ukrajnának a szükséges fegyverereje a csatához.

(BBC, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!