A Microsoft segített az ukrán minisztériumok rendszereit felhőtárhelyekre költöztetni

2022. május 19. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Microsoft elnöke, Brad Smith szerint a háború valójában akkor kezdődött, amikor az orosz hírszerzés – az FSZB, a GRU és az SZVR – néhány órával a harcok kezdete előtt FoxBlade néven rosszindulatú támadást indított kulcsfontosságú ukrajnai infrastrukturális helyszínek ellen.

A legeslegelső rakétacsapások előtt az oroszok egy összehangolt akcióban 300 ukrán célpont ellen indítottak kibertámadást, de Smith szerint az egyelőre nem világos, hogy ezzel mekkora kárt okoztak. A kiberműveletek a háború további szakaszaiban is folytatódtak, ezekkel az orosz erők célja az volt, hogy „pszichológiai hadviselést folytassanak” az ukrán nép ellen, és meggyőzzék őket arról, hogy „nincs esélyük megnyerni ezt a háborút” – mondta Smith.

A cégvezető beszélt arról is, hogy a Microsoft 100 millió dollár értékben nyújtott ingyenes szolgáltatásokat Kijevnek. Egy héttel a háború kitörése előtt a vállalat 17 ukrán minisztériumi rendszer közül 16-ot segített a fizikai szerverekről a felhőbe költöztetni, hogy túlélhessék a bombázást.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!