Abramovics 10 millió eurós villáját zárolta Portugália

2022. május 14. – 19:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Roman Abramovics 10 millió euró értékű villáját zárolták Portugáliában – írta a Publico. Az orosz milliárdos két héttel a február 24-én Ukrajna ellen megindított orosz invázió előtt akarta eladni az ingagtlant, ám a bank az ügyletet jelentette a rendőrségnek. Az ügyetet megakadályozták, így Abramovics tulajdonaként zárolhatták az érdekeltségébe tartozó cég nevén levő villát.

Abramovicsra is kiterjednek azok a személyre szabott nemzetközi akciók, amelyek az orosz elnök legbelsőbb köreit érintik.

Ez persze csepp a tengerben ahhoz képest, hogy április közepén az adóparadicsomként szolgáló brit Jersey-szigeteken keresztül Abramovics 7,3 milliárd dolláros vagyonát zárolták. Ez a teljes vagyona fele az egykor leggazdagabbként számon tartott, Vlagyimir Putyinnal szoros kapcsolatban lévő milliárdosnak – emlékeztet az Unian.net.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!