Hosszan tartó ukrajnai háborúval számol a francia külügyminiszter

2022. május 13. – 11:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszasan elhúzódhat az ukrajnai háború, ezzel a világnak számolnia kell – jelentette ki a BBC szerint a G7 csúcstalálkozón a francia külügyminiszter. Jean-Yves Le Drian szerint a messzemenő gazdasági következmények is elkerülhetetlenek, elsősorban az élelmiszeripar területén: Ukrajna és Oroszország is globális búzaexportőr előbbi a háború, utóbbi az amiatt kivetett nemzetközi szankciók miatt eshet ki a világpiacról, ami az árak emelkedéséhez vezet.

Le Drian kijelentette, hogy a G7 tagjai – az informális diplomáciai klub a vezető nyugati gazdaságokat tömöríti, tagja az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország, Japán és Kanada – nem állnak háborúban Oroszországgal, de van egy háború, amelyben van egy agresszor és van egy áldozat, és a G7 tagjai az áldozatot segítik.

A találkozón meghívott vendégként jelen volt az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba is.

Kuleba ukrán és Le Drian francia külügyminiszterek a G7-en – Fotó: Kay Nietfeld / DPA-POOL / AFP

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!