Meglepetés: Oroszországban nem örülnek a finnek NATO-csatlakozási szándékának

2022. május 12. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC közölt egy rövid gyűjtést arról, hogyan csapódott le az orosz médiában Finnország várható NATO-csatlakozása. A nap folyamán már több hivatalos orosz kormányszerv is kommentálta a helyzetet, az orosz külügy szerint például Oroszország „kénytelen lesz” megtorló lépésekkel válaszolni. Ebbe a narratívába simul bele az orosz média reakciója.

Az orosz köztévének számító Rosszija 1 adón a katonai hírszerzés egy nyugalmazott tisztje a „konfliktus eszkalálódásaként” értelmezte a szituációt, míg a műsor vezetője azt állította, a finnek és a svédek egyáltalán nem járnak jól a csatlakozással. Szerinte a fő haszonélvezője mindennek Amerika és Joe Biden, akinek a célja egy „új vasfüggöny kialakítása a Barents-tengertől a Fekete-tengerig”.

A „Release the Kraken” nevű oroszbarát Telegram-csatornán úgy látják, Finnország NATO-csatlakozása a Balti-térség militarizációjához és az észak-európai térség destabilizációjához vezet majd.

Az orosz médiában ennél keményebbeket is szoktak mondani, legutóbb például arról fantáziáltak, milyen egyszerű lenne nekik egyetlen atomrakétával elpusztítani Nagy-Britanniát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!