Az Európai Bizottság szolidaritási folyosókat hoz létre, hogy segítse az ukrán mezőgazdaság exportját

2022. május 12. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holnapján jelentetett meg egy közleményt az Európai Bizottság, melyben azt írják, „szolidaritási folyosókat” hoznak létre, amik segítenek Ukrajnának exportálni a mezőgazdasági termékeiket. A Bizottság szerint több ezer vasúti kocsi és tehergépjármű vár az ukrán oldalon a vámkezelésre, az ukrán silókban pedig még ennél is több gabona várja, hogy útnak indítsák.

A tervezet a „szűk keresztmetszetek sürgős kezelésére” egy átfogó megoldást javasol, ami négy pilléren alapulna. Többek között további teherszállító járműveket bocsátanának rendelkezésre, és több rugalmasságot kér a vámügyi ellenőrzések során.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta sokakat foglalkoztat a globális élelmiszer-ellátás kérdése, a konfliktus miatt ugyanis jelentősen lecsökkentek a világ egyik legnagyobb gabonaexportőrének számító Ukrajna kereskedelmi kapacitásai. Erről a problémáról, és a várható következményekről írtunk hosszabban ebben a komplex anyagunkban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!