Az ukránok szerint az orosz hadsereg erőket csoportosít az északi határhoz

2022. május 10. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg keddi közlése szerint az oroszok teljes készültségben lévő csapatokat és légvédelmet állomásoztatnak a Belgorodi területen, hogy meg tudják állítani a határtól durván 40 kilométerre fekvő Harkivnál visszatámadó ukrán katonákat. Azt is hozzátették, hogy a várakozások szerint továbbra is mindent meg fognak tenni, hogy megakasszák az ukrán hadműveleteket a határ környékén.

A Harkivtól délre fekvő területeken több ukrán tisztviselő is északra vonuló orosz csapatokról számolt be, melyek valószínűleg azért vonultak fel, hogy megerősítsék a Belgorod felőli utánpótlási útvonalat, de ezt egyelőre nem lehet hivatalos forrásból megerősíteni. Az viszont biztos, hogy az ukránok értek el sikereket a régióban, múlt héten például sikerült visszafoglalniuk Molodovát az oroszoktól.

A hadsereg arról is beszámolt, hogy ahogy az oroszok visszaszorultak Harkivnál, egyre inkább elkezdték az ország más részeit ágyúzni, amit a hétfői, Odesszára mért légicsapások is jól mutatnak.

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!