Moszkva szerint ha London új szankciókat vet be, az az orosz–brit kapcsolatok „végső pusztulásához” vezethet

2022. május 7. – 10:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bekérették a moszkvai brit nagykövetet az orosz külügyminisztériumba pénteken, és figyelmeztették, hogy ha az Egyesült Királyság bevezeti a legutóbb tervezett szankcióit, az a bilaterális kapcsolatok „végső pusztulásához” fog vezetni – írja a CNN.

A szankciók között szerepel többek között az orosz állami média, a VGTRK adásainak betiltása is – ők sugározzák az itthon is fogható RTR Planeta csatornát. Az orosz külügy közleménye szerint csak azért akarják bevetni ezt a Kreml egyre agresszívabb szócsöve ellen, mert tudósításuk és értelmezéseik „nem felelnek meg a nyugati mintáknak”, ez pedig „újfent megerősíti a brit politikusok kétszínűségét és cinizmusát”.

Persze a moszkvai közlemény azt nem emeli ki, hogy a BBC oldalai már március óta nem elérhetőek Oroszországban.

Az orosz külügy szerint a brit kormány tisztviselői „fenyegetéseket”, „hazugságokat” és „nyíltan otromba” nyilatkozatokat tesznek közzé Oroszországgal szemben. „Az ilyen destruktív akciók elfogadhatatlanok, ezek folytatása pedig elkerülhetetlenül a kétoldalú kapcsolatok végső pusztulásához és az Oroszország és az Egyesült Királyság népei közötti kapcsolatok károsodásához vezet” – írja a moszkvai közlemény.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!