A dnyeszter menti szakadárok robbanást jelentettek

2022. május 7. – 10:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanásról számoltak be az oroszbarát szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság képviselói – közölte a Ria Novosztyi. A robbanás az ukrán határ közelében, Voronokvo faluban történt.

Korábban a hivatalosan Moldovához tartozó, de 29 éve orosz támogatással önállóan létező szakadárállam központjában, Tiraszpolban volt robbanás a helyi hírszerzés épületénél. A robbanások eredetéről semmit sem tudni, az orosz fél szerint ukrán provokáció, Ukrajna szerint orosz titkosszolgálati akcióról van szó. Ukrajna és Moldova is tart attól, hogy a szakadárállam is részesévé válik az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúnak. A Dnyeszter Menti Köztársaságban 20 ezer tonnányi, a Szovjetunió felbomlásának idejéből származó lőszer és robbanóanyag van raktáron, hivatalosan 1700 orosz katona állomásozik ott békefenntartóként.

Az orosz fél lényegében nem tagadja, hogy Ukrajnát teljes egészében el akarja zárni a Fekete-tengertől, és Odessza megszerzésével közvetlen kapcsolatot alakítana ki a moldovai szakadárállammal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!