Reuters: Putyin végítéletszerű nukleáris csapásról figyelmeztetheti majd a nyugati világot május 9-én

2022. május 6. – 18:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 9-én ünneplik Oroszországban a győzelem napját, ami a Szovjetunió második világháborúban a náci Németország felett aratott győzelmének 77. évfordulója. A tervek szerint az ünnepség napján Putyin beszédet mond Moszkvában a Vörös téren, ahol katonai felvonulás lesz.

A Reuters szerint az ünnepnapon Putyin egy végítélethez hasonló nukleáris csapásról figyelmezteti majd a nyugati világot. 2010 óta először, nemcsak vadászrepülők parádéznak majd a moszkvai Boldog Vazul-székesegyház felett, hanem az orosz sereg Iljusin IL-80 típusú „ítéletnap-repülője” is, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy atomháború esetén a fedélzetéről irányítsák a fegyveres erőket.

Már egy ideje találgatnak arról, hogy Putyin vajon bejelent-e valamit május 9-én. Egyesek szerint lehetséges, hogy nyíltan hadat üzen Ukrajnának. A Kreml elutasította, és „nonszensznek” minősítette ezeket a felvetéseket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!