Oroszország: Nem fogunk atomfegyvert használni Ukrajnában

2022. május 6. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszej Zajcev, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy Oroszország nem fog taktikai atomfegyvert bevetni Ukrajnában.

Ennek azért van jelentősége, mert korábban az orosz vezetés több alkalommal is belengette, hogy bizonyos esetben, ha veszélyben éreznék az országukat, akár atomfegyverek bevetése is szóba kerülhet – bár más megszólalásokban utaltak már arra is, hogy ezt mindenképpen szeretnék elkerülni.

Mindenesetre nyugati országok tisztviselői a háború kitörése után többször is figyelmeztettek arra, hogy komolyan kell venni az atomfegyegetést, illetve óvatosan kell bánni vele, hogy elkerüljük a konfliktus eszkalációját. William Burns CIA-igazgató például április közepén beszélt erről. Az atomfegyverek bevetésének realitásairól ebben a cikkben írtunk részletesebben.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!