Az oroszok elkezdték ostrom alá venni Szeverodonyeck városát

2022. május 6. – 18:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz csapatok megpróbálják bekeríteni és megrohamozni Szeverodonyecket – közölte egy helyi tisztségviselő.

Olekszandr Sztriuk, a szeverodonyecki katonai közigazgatás vezetője a nemzeti televízióban beszélt arról, hogy a várost körülvették az oroszok és a Luhanszki Népköztársaság csapatai. A közeli falvakon keresztül próbálják megrohamozni Szeverodonyecket.

A Luhanszk közelében fekvő, kelet-Ukrajnai Szeverodonyeck elfoglalása nagy előrelépés lenne az orosz hadsereg számára. Sztriuk szerint az utóbbi időben folyamatosan zajlottak a harcok a várostól északra lévő falvakban. Elmondása alapján az ukrán hadsereg eddig visszaverte ezeket a támadásokat, de az oroszok egyre nagyobb nyomást helyeznek rájuk.

A helyi hatóságok már hetekkel ezelőtt felszólították az embereket, hogy hagyják el a várost. Körülbelül 15 ezer ember maradt Szeverodonyeckben, amelynek lakossága a háború előtt nagyjából 100 ezer fő volt – mondta el Sztriuk.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!