Az oroszok elkezdték ostrom alá venni Szeverodonyeck városát

2022. május 6. – 18:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz csapatok megpróbálják bekeríteni és megrohamozni Szeverodonyecket – közölte egy helyi tisztségviselő.

Olekszandr Sztriuk, a szeverodonyecki katonai közigazgatás vezetője a nemzeti televízióban beszélt arról, hogy a várost körülvették az oroszok és a Luhanszki Népköztársaság csapatai. A közeli falvakon keresztül próbálják megrohamozni Szeverodonyecket.

A Luhanszk közelében fekvő, kelet-Ukrajnai Szeverodonyeck elfoglalása nagy előrelépés lenne az orosz hadsereg számára. Sztriuk szerint az utóbbi időben folyamatosan zajlottak a harcok a várostól északra lévő falvakban. Elmondása alapján az ukrán hadsereg eddig visszaverte ezeket a támadásokat, de az oroszok egyre nagyobb nyomást helyeznek rájuk.

A helyi hatóságok már hetekkel ezelőtt felszólították az embereket, hogy hagyják el a várost. Körülbelül 15 ezer ember maradt Szeverodonyeckben, amelynek lakossága a háború előtt nagyjából 100 ezer fő volt – mondta el Sztriuk.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!