Az orosz állampárt vezetőségi tagja szerint Oroszország véglegesen jött Herszonba

2022. május 6. – 19:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretném tudatni Herszon megye lakóival, hogy Oroszország véglegesen jött ide. Senkinek ne legyen kétsége, a múlthoz nincs visszaút, együtt fogunk élni, közösen fogjuk fejleszteni ezt a gazdag megyét” – közölte a Ria Novosztyival minden korábbinál egyértelműbben az orosz erők által megszállt ukrajnai megyében az Egységes Oroszország általános tanácsának titkára. Andrej Turcsak ezt a helyszínen nem a herszoniakkal, hanem a szakadár Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetőjével, Gyenyisz Pusilinnel tárgyalta meg. (Róla és luganszki szakadárállam (LNR) vezetőjéről itt olvashat bővebben.)

Kézenfekvő a feltételezés, hogy a már orosz részről önálló államokként elismert LNR-hez és DNR-hez hasonlóan Herszon megyéből is szakadárállamot alakítanak ki, bár Turcsan szerint korai erről beszélni, „erről majd a terület lakossága fog dönteni” – igaz, onnan százezrek menekültek nyugatra az orosz erők elől. Szerinte most elsődleges a humanitárius segélyek megszervezése, amiben majd az Egységes Oroszország ifjúsági szervezetének önkéntes fiataljai is segíteni fognak.

Oroszország Herszonból nyugatra tört volna Odessza felé, egyelőre azonban a frontok megmerevedtek, Mikolajivot már nem tudták bevenni. Turcsan szerint most a legfőbb eredmény, hogy Ukrajnát elszakították az Azovi-tengertől, és hogy a DNR közvetlen kapcsolatba került a most elfoglalt Herszon és részben Zaporizzsja megyékkel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!