A szétbombázott Mariupolban is győzelem napi ünnepség rendezésére készülhetnek az oroszok

2022. május 6. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az AP hírügynökség videóján látható, ahogy munkálatok zajlanak az orosz támadás által nagy mértékben lerombolt Mariupolban, gyűjtik a törmeléket a lebombázott házak előtt, felújítások zajlanak, egy orosz zászlót is kihelyeznek:

A videóban megszólal egy férfi is, aki azt mondja, segítenek helyreállítani a parkokat és az emlékműveket május 9. előtt, „hogy a mariupoli polgárok megünnepelhessék az ünnepet”, azaz az Oroszországban kitüntetett figyelmet élvező győzelem napját, amikor hagyományosan a második világháborúban a németek felett aratott győzelmet ünneplik, de ezúttal sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háborúban is szeretne erre a napra valamilyen szimbolikus győzelmet felmutatni – ez lehet Mariupol elfoglalása, amit azonban hátráltat, hogy az Azovsztal acélműbe bevette magát kétezer ukrán katona, akik továbbra sem adják meg magukat.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!