A szétbombázott Mariupolban is győzelem napi ünnepség rendezésére készülhetnek az oroszok

2022. május 6. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az AP hírügynökség videóján látható, ahogy munkálatok zajlanak az orosz támadás által nagy mértékben lerombolt Mariupolban, gyűjtik a törmeléket a lebombázott házak előtt, felújítások zajlanak, egy orosz zászlót is kihelyeznek:

A videóban megszólal egy férfi is, aki azt mondja, segítenek helyreállítani a parkokat és az emlékműveket május 9. előtt, „hogy a mariupoli polgárok megünnepelhessék az ünnepet”, azaz az Oroszországban kitüntetett figyelmet élvező győzelem napját, amikor hagyományosan a második világháborúban a németek felett aratott győzelmet ünneplik, de ezúttal sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háborúban is szeretne erre a napra valamilyen szimbolikus győzelmet felmutatni – ez lehet Mariupol elfoglalása, amit azonban hátráltat, hogy az Azovsztal acélműbe bevette magát kétezer ukrán katona, akik továbbra sem adják meg magukat.

(Sky News)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!