Mariupol utolsó 11 négyzetkilométernyi szabadsága pokollá változott egy ukrán tisztségviselő szerint

2022. május 5. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Azovsztal acélgyárat intenzíven ostromolták az orosz erők szerdáról csütörtökre virradóra – írja a CNN egy mariupoli polgármesteri tanácsadó információi alapján.

Így festett a mariupoli acélgyár és környéke két nappal ezelőtt, május 3-án – Fotó: Alexander Ermochenko / ALEXANDER ERMOCHENKO
Így festett a mariupoli acélgyár és környéke két nappal ezelőtt, május 3-án – Fotó: Alexander Ermochenko / ALEXANDER ERMOCHENKO

Petro Andriuscsenko rendszeresen nyilatkozik a médiának azóta, hogy az ostromlott város polgármestere, Vadim Bojcsenko a háború legelején elhagyta Mariupolt. A tanácsadó csütörtök reggel arról beszélt, hogy éjjel folyamatosan lőtték az acélgyárat az orosz erők, akik drónokat is bevetettek a támadás során. Ehhez azt is hozzátette, hogy a harcok egyes területeken már az üzem kerítésén belül folynak, és úgy fogalmazott:

„Mariupol utolsó 11 négyzetkilométernyi szabadsága pokollá változott.”

Andriuscsenko szerint éjszaka az erőműhöz közeli lakónegyedeket kénytelenek voltak figyelmeztetés nélkül, önhatalmúlag evakuálni a harcok miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!