Mariupol utolsó 11 négyzetkilométernyi szabadsága pokollá változott egy ukrán tisztségviselő szerint

2022. május 5. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Azovsztal acélgyárat intenzíven ostromolták az orosz erők szerdáról csütörtökre virradóra – írja a CNN egy mariupoli polgármesteri tanácsadó információi alapján.

Így festett a mariupoli acélgyár és környéke két nappal ezelőtt, május 3-án – Fotó: Alexander Ermochenko / ALEXANDER ERMOCHENKO
Így festett a mariupoli acélgyár és környéke két nappal ezelőtt, május 3-án – Fotó: Alexander Ermochenko / ALEXANDER ERMOCHENKO

Petro Andriuscsenko rendszeresen nyilatkozik a médiának azóta, hogy az ostromlott város polgármestere, Vadim Bojcsenko a háború legelején elhagyta Mariupolt. A tanácsadó csütörtök reggel arról beszélt, hogy éjjel folyamatosan lőtték az acélgyárat az orosz erők, akik drónokat is bevetettek a támadás során. Ehhez azt is hozzátette, hogy a harcok egyes területeken már az üzem kerítésén belül folynak, és úgy fogalmazott:

„Mariupol utolsó 11 négyzetkilométernyi szabadsága pokollá változott.”

Andriuscsenko szerint éjszaka az erőműhöz közeli lakónegyedeket kénytelenek voltak figyelmeztetés nélkül, önhatalmúlag evakuálni a harcok miatt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!