Ukrán ex-miniszterelnökhelyettes: Az oroszok ukrán árulóval jutnának be az Azovsztal üzembe

2022. május 5. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszok árulót keresnek az ukránok között, hogy a földalatti alagutakon keresztül megmutatná neki az utat, hogy bejuthassanak az Azovsztal üzembe – ezt egy ukrán parlamenti képviselő nyilatkozta a BBC rádióműsorában csütörtökön.

Ivanna Klimpus-Cincadze, aki korábban Ukrajna európai és euroatlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes volt, arról beszélt, hogy Ukrajna „csodára vár”, hogy a még mindig az erőműben rekedt civileket megmenthessék,. Vagyis az interjúban ugyanazt hangsúlyozta, mint az elmúlt napok legtöbb ukrán megszólalója.

Szerinte az Azovsztal acélgyárat az oroszok a földről és a levegőből egyaránt támadják, Mariupol eleste pedig „fájdalmas és pusztító” lenne. az ukránok számára. Ehhez azt is hozzátette, hogy Ukrajna eltökélt abban, hogy inden orosz kézre került területét visszaszerezze.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!