Az Északi Áramlat 2-t Oroszország belföldi szükségleteinek kielégítésére használja a Gazporm mostantól

2022. május 5. – 14:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték szárazföldi kapacitását Oroszország belföldi szükségleteinek kielégítésére fogják használni – jelentette be csütörtökön a Gazprom a Telegramon.

Az Északi Áramlat 2 egy 1200 kilométeres, a Balti-tenger alatt húzódó vezeték, amelyet arra terveztek, hogy a Szentpétervár melletti orosz partoktól a németországi Lubminba szállítsa a gázt. Németország ugyanakkor idén februárban felfüggesztette a közte és Oroszország között húzódó vezeték működési engedélyének kiadását.

A Gazprom csütörtökön azt közölte a Telegramon, hogy mivel a vezeték jelenleg nincs használatban, úgy döntött, hogy a gázt Oroszország északnyugati régióinak ellátására használja fel. Az orosz gázszolgáltató szerint, ha a német fél úgy dönt, hogy üzembe helyezi az Északi Áramlat 2 tengeri gázvezetéket, akkor a gázvezetékből csak egy vezetéket lehet százszázalékos terheléssel üzembe helyezni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!