A CDU vezetője Ukrajnába látogatott

2022. május 3. – 16:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Friedrich Merz, a legnagyobb német ellenzéki párt vezetője Ukrajnába utazott, írja az AP-re hivatkozva a Guardian. Az AP értesülései szerint Merz irpinyi látogatása után Kijevbe megy, ahol vezető ukrán politikusokkal találkozik. Zelenszkijjel viszont várhatóan nem fog tárgyalni.

Friedrich Merz CDU-elnök az ukrajnai Irpinybe látogat 2022. május 3-án – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters
Friedrich Merz CDU-elnök az ukrajnai Irpinybe látogat 2022. május 3-án – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters

Merz látogatása abból a szempontból is különösen érdekes, hogy Olaf Scholz szociáldemokrata kancellár több európai kormányfővel ellentétben még nem járt Zelenszkijnél. Hétfőn Scholz nyíltan elítélte Ukrajnát amiatt, hogy nem fogadták a német elnököt, mikor Kijevbe ment volna.

Németországot a háború kezdete óta több NATO-tagállamtól is érte bírálat, mondván, sem a fegyverszállítás terén, sem az Oroszország számára fő bevételi forrást jelentő energiahordozók importja ellen nem tesz eleget. A német külpolitika háború előtti pávatáncáról itt, az azóta beállt változásokról pedig itt írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!