Ukrán titkosszolgálat: Oroszok fel akartak robbantani egy utasszállító repülőt, hogy aztán Ukrajnára kenjék

2022. május 2. – 19:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán titkosszolgálat azt állítja, hogy orosz ügynökök le akartak lőni egy utasszállító repülőgépet, hogy aztán Ukrajnára kenjék, de megállították őket – írja a Sky News.

Az állítást nem nagyon lehet leellenőrizni, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni. Egy háború során a felek néha hajlamosak túlozni.

A titkosszolgálat szerint az oroszok egy hordozható rakétavetővel akartak kilőni egy civil repülőt valahol Belarusz vagy Oroszország felett, hogy aztán terrorizmussal vádolhassák meg Ukrajnát. A hatóságok azt állítják, hogy két ügynököt fogtak el, akik mindketten kettős állampolgárok, valamint egy harmadik tettestársat.

Sokan Oroszországot vádolják egy hasonló akcióval: 2014 júliusában rakétatalálat érte a Malaysia Airlines MH17-es járatát, ami így 298 utassal a fedélzetén lezuhant Ukrajnában. Egy nemzetközi nyomozás három orosz és egy szeparatista ukrán férfit nevezett meg felelősként. Oroszország a mai napig tagadja, hogy közük lett volna az esethez.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!