Kijevet hosszú csend után újabb támadás érte, épp akkor, amikor az ENSZ-főtitkár is a városban tartózkodott

2022. április 29. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb rakétatámadás rázta meg Kijevet csütörtökön este, rögtön azután, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

A péntek reggeli hírek szerint az oroszok két rakétát lőttek ki az ukrán fővárosra, az egyiket hatástalanította az ukrán légvédelem, a másik viszont egy 25 emeletes lakóházba csapódott, a ház első és második emelete teljesen kiégett. A sérültek száma tízre emelkedett péntek reggelre, őket kórházba szállították a mentőalakulatok.

Guterres szerdán még Moszkvában tárgyalt az oroszokkal, ahol Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatót tartott.

Az ukránok szerint a Kijevet ért találatot egyfajta „képeslapként is lehetne értelmezni”.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a Twitteren azt írja: nem érti, egy ilyen gesztus után Oroszország mit keres még az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!