Az ukrán ügyészség megnevezett tíz orosz katonát, akiket civilek kínzásával vádolnak

2022. április 28. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Irina Venediktova ukrán főügyész szerint azonosítottak tíz orosz katonát, akik részt vettek a civilek megkínzásában Bucsában, írja a CNN. A főügyész szerint a katonák a 64. Lövészdandárhoz tartoztak. A hónap elején az egységet kitüntette Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki méltatta hősiességüket és bátorságukat.

Az ukrán vizsgálat megállapította, hogy a megszállás során fegyvertelen civileket ejtettek túszul, étlen-szomjan tartották őket, kezüket összekötözve, szemüket ragasztószalaggal letakarva térdepeltették és bántalmazták őket. Ököllel és a fegyvereikkel is ütötték a civileket, hogy az ukrán fegyveres erők tartózkodási helyével kapcsolatos információkat csikarjanak ki belőlük, de volt, akit minden ok nélkül kínoztak meg – állítja Venediktova. Az orosz katonák megfenyegették az áldozatokat, hogy megölik őket, sőt a kivégzést imitálva a foglyok felé is lőttek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!