Hárman sérültek meg az orosz rakéták becsapódása után Kijevben

2022. április 28. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az AFP jelentése szerint a Kijevre kilőtt orosz rakéták közül az egyik egy lakóépület alsó szintjét érte, és legalább három ember megsérült. Április közepe óta ez volt az első ilyen támadás az ukrán főváros ellen. A gomolygó fekete füstöt a város másik részéről is látni lehetett. A város polgármestere, Vitalij Klicsko elmondta, hogy a sérülteket kórházba szállították, és ott látják el őket, állapotukról egyelőre nem közölt semmit.

A várost akkor érte a támadás, amikor az ENSZ főtitkára, António Guterres befejezte a tárgyalását Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

„Rakétatámadás történt a főváros központja ellen az ENSZ-főtitkár hivatalos látogatása alatt. Tegnapelőtt António Guterres egy hosszú asztalnál ült a Kremlben, ma pedig egy kilométerrel tőle robbanások történtek” – írta a rakétacsapásokra reagálva Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!