Az oroszok által kinevezett tisztviselő szerint lehetetlen, hogy Herszon megye újra ukrán ellenőrzés alá kerüljön

2022. április 28. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megszállt Herszon megye egyik oroszok által kinevezett tisztviselője azt mondta, „lehetetlen”, hogy az ukránok visszaszerezzék az ellenőrzést a régió fölött, és kizárta, hogy népszavazást tartsanak Herszon megye jövőjéről. Kirill Sztremuszov a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek azt nyilatkozta: „A náci Ukrajnához való visszatérés kérdése kizárt. Ez lehetetlen. Herszon megye gazdaságilag fejlődni fog. Kijev többé nem fogja tudni ráerőltetni náci politikáját a mi földünkre” – mondta.

Sztremuszov egyébként ukrán származású, és már régóta tevékenykedik a regionális politikában. A megszálló oroszok nemrég a terület elnökhelyettesévé nevezték ki. Múlt hónapban az ukrán ügyészség eljárást indított ellene, mert „segédkezett egy külföldi állam Ukrajna elleni felforgató tevékenységben”.

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!