A Kreml szóvivője szerint Moldova és Grúzia felfegyverzése veszélyeztetné Európa biztonságát

2022. április 28. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön óva intette a Nyugatot attól, hogy Ukrajnát és más országokat, például Grúziát és Moldovát felfegyverezzék. „Az a tendencia, hogy Ukrajnát és más országokat fegyverekkel tömnek teli, olyan cselekedet, amely veszélyezteti az európai kontinens biztonságát és instabilitást provokál” – mondta Peszkov egy csütörtöki sajtótájékoztatón. A Kreml szóvivője ezzel Liz Truss brit külügyminiszter szerdai mondataira reagált.

Truss felvetette, hogy nemcsak Ukrajnát, hanem például Moldovát, Grúziát és a Nyugat-Balkánt is fel kellene fegyverezni nehézfegyverekkel. „Egyesek azzal érvelnek, hogy nem kellene nehézfegyvereket biztosítanunk, mert attól tartanak, hogy ezzel valami még rosszabbat provokálunk ki. De az én véleményem az, hogy a tétlenség lenne a legnagyobb provokáció” – mondta. „Biztosítanunk kell, hogy Ukrajna mellett a Nyugat-Balkán és az olyan országok, mint Moldova és Grúzia is rendelkezzenek a szuverenitásuk és szabadságuk megőrzéséhez szükséges ellenálló képességgel” – jelentette ki a brit külügyminiszter.

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!