SIM-kártyának hitték a Sims videójátékot az FSZB kommandósai

2022. április 26. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lefülelt egy terroristának tartott csoportot az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). A csoport tagjai állítólag az ukrán biztonsági szolgálat megbízásából olyan orosz újságírókat akartak megölni, akik szerintük a Kreml propagandájának szolgálatában állnak. A célpontok között ennek megfelelően Vlagyimir Szolovjov putyinista műsorvezető, Margarita Szimonjan, az orosz állami RT televízió vezetője és Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnyja médiaholding megbízott vezetője lett volna – írta a Ria Novosztyi.

Kreml-ellenességgel kétségtelenül nem vádolható a három újságíró, akik ellen nemzetközi szankció is érvényben van, olyannyira, hogy Szolovjov a műsorában is kikelt az ellen, hogy Olaszországban zárolják a villáját.

Hogy a terrorista csoport valójában mit akart, azt nem tudni, mindenesetre az FSZB a helyszínen horogkeresztes zászlót, hamis ukrán útleveleket, egy pisztolyt is lefoglalt, valamint a The Sims 3 videójátékot, dobozaival együtt.

Bűnjelek között a The Sims 3 videójáték dobozai – Forrás: Ria Novosztyi
Bűnjelek között a The Sims 3 videójáték dobozai – Forrás: Ria Novosztyi

Igen, ez utóbbit is a bűnjelek közé tették a felvételeken, aminek csak egyetlen magyarázata van: azt hitték, hogy a The Sims 3 SIM-kártyákat rejt. (Esetleg dobozonként hármat.)

De más furcsaság is van a bűnjelek között: az egyiken jól olvasható kézírással az áll:

„Tyimocskának! Köszönet a legnehezebb években nyújtott értékes támogatásért. Ölj, hogy élj, élj, hogy ölj. Aláírás: értelmezhetetlen

NS/WP crew, Moscow”

"Aláírás: olvashatatlan", írta alá az állítólagos terroristák levélírója – Forrás: Ria Novosztyi
"Aláírás: olvashatatlan", írta alá az állítólagos terroristák levélírója – Forrás: Ria Novosztyi

Az NS a nemzeti szocializmus a WP a white power szavakat rejti a beszámolók szerint, ami ismét igazolja a csoport neonáci hátterét. (Hogy az inkább rendőrségi leirathoz hasonlító „Aláírás: értelmezhetetlen” hogy került rá, az rejtély.)

Ez összhangban van a Kreml által hangoztatott érvvel, hogy az ukrán vezetés náci, és a háborúnak nem nevezhető ukrajnai háború – orosz hivatalos nyelven rendkívüli katonai művelet – célja nem más, mint Ukrajna felszabadító nácitlanítása.

Az orosz állami hírügynökség beszámolója szerint a gyanúsítottak beismerték, hogy Szolovjovot záros határidőn belül kellett volna likvidálniuk, ezután katonai toborzó irodákat kellett volna felgyújtaniuk, és olyan katonai autókat, amelyeken a „Z” betű áll, amely az Ukrajna elleni orosz invázió támogatóinak szimbólumává vált.

A Szolovjov elleni gyilkosság megakadályozásáról az orosz elnök is beszélt – emlékeztetett a Ria Novosztyi. Vlagyimir Putyin szerint név szerint ismertek azok „a nyugati kurátorok”, elsősorban a CIA-tól, akik újságírók megölését javasolják az ukrán biztonsági szolgálatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!