Németország napokon belül kiváltaná az orosz olajat

2022. április 26. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németország azt reméli, hogy napokon belül megtalálja a módját az orosz olajimport teljes kiváltásának, és más forrásokból tudja biztosítani a szükségleteit. Ha ez sikerül, akkor Németország meg tudna birkózni az orosz olajimport uniós embargójával – mondta Robert Habeck német gazdasági miniszter egy lengyelországi energiabiztonsági megbeszélés után.

Németországot – Magyarországgal és Ausztriával együtt – több uniós tagország is bírálta amiatt, hogy a saját energiafüggősége miatt ellenzi az Oroszország elleni energetikai szankciókat. Korábban a német kormány azt mondta, hogy az orosz olajat év végéig váltanák ki.

„Ma azt mondhatom, hogy egy (olaj)embargó kezelhetővé vált Németország számára”

– jelentette ki Habeck.

Németország láthatóan dolgozik a függőség leépítésén. A háború előtt az orosz olaj a német olajimport harmadát tette ki, egy hónappal ezelőtt már csak 25 százalékát, kedden pedig Habeck már 12 százalékról beszélt.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!