Herszonban levették az ukrán zászlókat az orosz katonák

2022. április 26. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az orosz hadsereg már februárban behatolt a háború előtt 300 ezres Herszonba, a Krímtől északra fekvő régió központjának legitim önkormányzatát csak most távolították el – írta az Ukrainszka Pravda. Hétfő este hatoltak be az orosz katonák az épületbe, levették az ukrán zászlót, elvették a kulcsokat, hazaküldték az önkormányzat dolgozóit.

Herszonban az orosz megszállás ellenére rendszeresek voltak a békés tüntetések, az orosz páncélosok gyűrűjében – amíg egy idő után nem kezdtek el lőni a fegyvertelen tömegre.

Herszonban az orosz megszállók népszavazást terveznek a szakadár Herszoni Népköztársaság kikiáltására – éppúgy, ahogyan azt 2014-ben Luhanszkban és Donyeckben tették, létrehozva a szakadár köztársaságokat, amelyeket az Ukrajna teljes megtámadását jelentő újabb háborús invázió megindítása előtt három nappal Moszkva önálló államoknak ismert el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!