Eléri a szankció Putyin szeretőjét?

2022. április 26. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Senki nem érezheti védve magát a szankcióktól” – jelentette ki a Fehér Ház szóvivője egy hétfői sajtótájékoztatón. Jen Psaki azonban megkerülte a választ a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a személyre szabott szankciók végül kiterjednek-e Alina Kabajevára, akit a sosem megerősített értesülések Vlagyimir Putyin szeretőjének, sőt, eltitkolt feleségének tartanak. Az egykori olimpiai bajnok tornásznő az orosz elnöknek állítólag gyerekeket is szült.

Putyinról, miután 2013-ban elvált első feleségétől, elterjedt, hogy összeházasodott Kabajevával. Az erről hírt adó lapot nem sokkal később bezárták – hivatalosan a tulajdonos gazdasági döntésére hivatkozva. Azt, hogy másodszor is megházasodott volna – vagy, hogy bármiféle kapcsolata lenne Kabajevával – az elnök sosem ismerte el.

A nemzetközi szankciók április eleje óta már kiterjednek Putyin legbelső körére, sőt az összes bizonyítottan közeli családtagját kizárják az Egyesült Államok pénzügyi rendszeréből, illetve befagyasztják az Amerikában birtokolt vagyonukat is. Az elnök két, már felnőtt lányára is kiterjedő szankciókhoz csatlakozott az Egyesült Királyság is. Putyin rokonaihoz hasonlóan szankciókat vetett ki Amerika Szergej Lavrov külügyminiszter feleségére és lányaira is.

Amerika emellett teljes blokkoló szankciókat vezetett be Oroszország legnagyobb pénzintézetével, a Sberbankkal, illetve legnagyobb magánbankjával, az Alfa Bankkal szemben is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!