Brit védelmi miniszter: Ukrajna ellencsapásai orosz területeken teljesen jogszerűek

2022. április 26. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen jogszerűnek tartja a brit védelmi miniszter, ha Ukrajna az őt ért orosz támadás miatt orosz területeken lévő célpontokat semmisít meg – írta a Guardian.

James Heappey visszautasította az orosz állítást, hogy ez – azon az alapon, hogy a NATO fegyverszállítmányokkal segíti Ukrajnát – a NATO-val való összecsapást jelentené.

A védelmi miniszter az orosz területeket érő ukrán ellencsapásokról csak lehetőségként beszélt, bár erre már sor is kerülhetett: az ukrán határ közelében fekvő oroszországi Brjanszk megyében kigyulladt egy olajtároló, és orosz beszámolók szerint több közeli települést lövések értek. Oroszország szerint ezeket a támadásokat Ukrajna hajtotta végre. Az ukrán elnöki szóvivő azonban ezt inkább az orosz vezetéssel szemben megindult belső partizánháború bizonyítékának látja.

Egyes hírek szerint az Oroszország távol-keleti részén lévő Usszurijszkban is kigyulladt egy katonai repülőtér, amit az ukrán elnöki szóvivő szintén a lehetséges belső lázadással kötötte össze.

Füstfelhő a Brjanszk megyében kigyulladt olajtároló felett – Fotó: Natalya Krutova / Reuters
Füstfelhő a Brjanszk megyében kigyulladt olajtároló felett – Fotó: Natalya Krutova / Reuters

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!