Az invázió miatt átnevezik a cannes-i fesztivál zombis nyitófilmjét

2022. április 26. – 20:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendező megváltoztatta a cannes-i fesztivál nyitófilmjének címét: az eddig Z mint Z címet viselő zombis vígjátékot Coupez! (Ennyi!) címmel fogják bemutatni – írja az MTI.

„Tekintettel a Z betű szimbolikájára az ukrajnai háború kezdete óta, valamint az ukrán filmesek kérésére, úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a filmem címét. Ez a cím talán viccesnek hatott, amikor néhány hónappal ezelőtt befejeztük a forgatást, de ma már egyáltalán nem az, és nem is tudom vállalni. A film azért készült, hogy örömet szerezzen, és semmi esetre sem szeretném, ha bárki is a háborúval hozná összefüggésbe”

– mondta a négyszeres Oscar-nyertes Michel Hazanavicius. Ezért szívesen megváltoztatja a címét, hogy ezzel is kifejezze teljes szolidaritását az ukrán néppel.

Egy ukrán katona egy megszerzett orosz páncélost vizsgál, aminek az oldalán látható az orosz háborús szimbólummá vált Z betű – Fotó: Celestino Arce / NurPhoto / AFP
Egy ukrán katona egy megszerzett orosz páncélost vizsgál, aminek az oldalán látható az orosz háborús szimbólummá vált Z betű – Fotó: Celestino Arce / NurPhoto / AFP

A Coupez! egy kis költségvetésű horrorfilm forgatásának története, amelyet valódi zombik érkezése zavar meg. A főszerepeket Bérénice Béjo és Romain Duris alakítják. A filmet a fesztivál nyitórendezvénye után május 17-én, versenyen kívül mutatják be Cannes-ban, és ugyanaznap kezdik vetíteni a francia mozikban is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!